Makaronun suyunu niyə tökmək olmaz: aşpazların kiçik sirri • Megamart.az
Yüklənir...

Makaronun suyunu niyə tökmək olmaz: aşpazların kiçik sirri

Qaynama prosesi zamanı nişasta undan suya ayrılır. Buna görə makaron bişirdikdən sonra ağarmış bulanıq bir maye qalır. Çoxu onu mətbəx çanağına tökür. Amma aşpaz yox. Onlar buna "qızıl maye" deyirlər. Axı, pasta sousunu qatı və vahid hala gətirməyə kömək edən bu bulanıq mayedir.
Çox vaxt boşqabdakı sous əvəzinə qəribə bir su olur. Bunun səbəbi su və yağın ayrılmasıdır. Makaron mayesinin lazımlı olduğu yerdir: emulsiya üçün lazımdır, iki mayəni bir birinə birləşdirmə prossesidir emulsiya.

Səbətdə 0 məhsul var

    Boşdur