Qəhvənin müalicəvi xüsusiyyətləri • Megamart.az
Yüklənir...

Qəhvənin müalicəvi xüsusiyyətləri

Hansı xəstəlikləri qəhvənin köməyi ilə sağaltmaq olar.

Qəhvə – məşhur içkilərdən biridir, hansı ki, insanların çox hissəsi öz gününü onsuz təsəvvür etmirlər. Kofein beyinə oyanmağa kömək edir, işləmək qabiliyyətini və əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır, baş ağrılarını yüngülləşdirir. Dənli qəhvəni almaq və içkini turkada ənənəvi üsulla bişirmək çox daha yaxşıdır, həll edilə bilən tozdan istifadə etməkdənsə. Qəhvədə 2000-dən çox aktiv maddə olur, həmçinin polifenol – sətəlcəmə qarşı təsirə malik olan antioksidləşdiricilərdir və xərçəng hüceyrələrini məhv edən maddə.

Kofein müsbət ahəngə beyini qurur, xərçəng hüceyrələri ilə mübarizə aparır, yeni mutasiyaların yaranmasını azaldaraq, orqanizmdən zəhərləri çıxarır.

 

 

Qəhvənin daimi, səmərəli istifadəsi belə qorxunc xəstəliklərin profilaktikasında kömək edir:

• yumşaq parçaların sarkoması;

• qalın bağırsağın xərçəngi;

• qaraciyərin xərçəngi;

• yumurtalıqların və süd dəmirlərin karsinoması;

• prostatik vəzinin xərçəngi;

• sidik kisəsinin və mədəaltı vəzinin şişləri.

 

 

Bütovlükdə qəhvə bütün orqanizmə ümumi sağlamlaşdırma təsirini göstərir, çəkinin azalmasına imkan yaradır, damarların divarlarını bərkidir, qaraciyərin vəziyyətini yaxşılaşdırır və hətta 30% şəkərli diabetin inkişafının riskini aşağı salır. Qəhvənin lazımlı effektinin nailiyyəti üçün isti dəmləmək lazımdır, amma qaynayan su ilə deyil . İçkini şəkərsiz və südsüz istifadə lazımdı. Soyuq su ilə bir az qəhvəni durulaşdırıb, orqanizmin susuzlaşdırılmasını xəbərdarlıq etmək və sidikqovan effekti azaltmaq olar.

Səbətdə 0 məhsul var

    Boşdur