Mətbəximizdə ən çox işləyən avadanlıq olan soyuducular məhz bu səbəbə görə özünə qarşı ən çox diqqəti tələb edir. Bu təkcə soyducunun daha uzunömürlü olması üçün deyil, həm də bizim sağlamlığımız üçün də önəmlidir.
Başlayaq ən əsas şərtdən, soyuducunu daim təmiz saxlayın. Təmizlik işiləri aparakən isə əsan qliserin və ya spirtə batırılmış bezdən istifadə edin.
Soyuducuya qoyulan qidaların üzəri örtülü olmalıdır. Çalışın yaş tərəvəzləri və sulu yeməkləri isti halda soyuducuya qoymayın. Tərəvəzlərin suyu buxarlanaraq buzlaşır ki, bu da soyuducunun soyutmaq qabiliyyətini aşağı salır. Eyni hal sulu yeməkləri isti halda soyuducuya qoyanda da baş verir.
Soyuducuda olan pis iylərin qarşısını almaq üçün qutusu açıq olan soda qoyun. Soda pis qoxuları özünə çəkəcək.
Soyuducunun qapısının tam örtülməsinə diqqət edin ki, enerji istifadəsinə təsərrüf edəsiniz və qıdalar daha uzun müddət istifadəyə yararlı olsun. Bir də soyuducunun öndəki ayaqlarının daha uzun olması məsləhət görülür, çünki siz unutsanız belə qapı tam örtüləcək.
Soyuducu ilə divar arasında məsəfə saxlayın ki, mühərrik daha uzun müddət ona xidmət etsin.
Hələlik bu qədər dostlar, yuxarıdakı qaydalara riayət etməklə siz həm sağlamlığnızı, həm də yeni soyuducunuzu qorumuş olacaqsınız.